Skip to main content

Άμεση λειτουργία του ογκολογικού στο ΑΧΕΠΑ ζητά ο Ψωμιάδης

Να «ενεργήσει τα δέοντα» προκειμένου να λειτουργήσει αμέσως και να επανδρωθεί επαρκώς το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ζητάει από την υπουργό Υγείας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Να «ενεργήσει τα δέοντα» προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και να επανδρωθεί επαρκώς το ογκολογικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ζητάει με επιστολή του στην υπουργό Υγείας, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει πάνω από 1.400 καρκινοπαθείς θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα, καθώς θα εξυπηρετηθούν από το Θεαγένειο. «Πάνω από 1.400 ασθενείς -11.000 θεραπείες το 2009- έκαναν τις θεραπείες τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καν η κατάλληλη επάνδρωση, ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό αλλά χρονίζει. Με αυτό το δεδομένο είναι προφανές το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί καθώς οι ασθενείς ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν στο ήδη βεβαρημένο Θεαγένειο», τονίζει.

«Είναι απαράδεκτο κοινωνικά και ηθικά οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους να έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της πολιτείας», επισημαίνει ο νομάρχης, ο οποίος έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από ασθενείς και συγγενείς τους.