Skip to main content

Αμφίβολη η ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης

Ο επικεφαλής πιστοληπτικών αξιολογήσεων του οίκου Moody’s εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα δέκα χρόνια.
Τις αμφιβολίες του για την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά και ένα επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής που θα κρατήσει το χρέος στα τρέχοντα επίπεδα εξέφρασε ο επικεφαλής πιστοληπτικών αξιολογήσεων του οίκου Moody’s, Pierre Cailleteau, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ακόμα ο κ. Cailleteau σημείωσε: «Νομίζουμε ότι οι πιθανότητες είναι ότι θα προκύψουν και άλλα προβλήματα τα επόμενα πέντε χρόνια. Το εξετάζουμε και θα γίνει μάλλον γρήγορα».

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη γενικότερα, το στέλεχος έκανε λόγο για «μια εύθραυστη σταθεροποίηση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των χωρών της», η οποία «διαμορφώνεται ύστερα από μια δύσκολη χρονιά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Είναι ορατή κάποια σταθεροποίηση, τόνισε, αλλά για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες, για τις (αξιολογήσεις) ΑΑΑ, υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.