Skip to main content

«Αμόλησαν λύκους και αφανίζουν τα κοπάδια μας»

Η επιχείρηση οικολογικών οργανώσεων στην Ήπειρο, να προστατέψουν άγρια ζώα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους...

Η επιχείρηση οικολογικών οργανώσεων στην Ήπειρο, να προστατέψουν άγρια ζώα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους. Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός λύκων βρέθηκε στο Σούλι, κατασπαράζοντας τα πρόβατα.

Ελάχιστοι κτηνοτρόφοι υπάρχουν στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου, όπου, υπό δύσκολες συνθήκες, απομόνωση, έλλειψη υποδομών κ.λπ., προσπαθούν να επιβιώσουν. Δεν τους έφταναν, όπως λένε, όλα τ΄ άλλα προβλήματα, ήρθαν να προστεθούν και οι λύκοι.

Ένας από τους κτηνοτρόφους είπε αγανακτισμένος: «Πριν λίγες ημέρες οι λύκοι μου έφαγαν 15 πρόβατα. Δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα ζώα μας, για να μη μας τα τρώνε οι λύκοι. Οι οικολόγοι μας κάνουν, χωρίς λόγο, μεγάλοι ζημιά».

Από την πλευρά τους οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις που δρουν στην Ήπειρο, με ανακοινώσεις τους δεν αποδέχονται τις καταγγελίες, και αναφέρουν πως οι επιθέσεις σε ζώα είναι στην φύση των λύκων και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες υπήρξαν και στη Γανόχωρα Κατερίνης, ιδιαίτερα μετά το πέμπτο θύμα από δάγκωμα οχιάς, όταν άφησαν στην περιοχή οχιές, οικολόγοι του νομού.