Skip to main content

Αμπας: Εφικτή η ειρήνη με το Ισραήλ αν σταματήσει τους εποικισμούς

Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το μόνιμο καθεστώς, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή, εφόσον σταματήσει η εποικιστική του δραστηριότητα.

Ο Μαχμούντ Αμπάς, έκανε τις δηλώσεις στον απόηχο της ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Διαβάζοντας επιστολή του Αμπάς, ο εκπρόσωπός του Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστίνης «επανέλαβε την πλήρη δέσμευση του σε μια δίκαιη ειρήνη ως μια στρατηγική επιλογή».

Ο Ερεκάτ σημείωσε ότι «μόλις η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνήσει στην παύση όλων των εποικιστικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και συμφωνήσει στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το μόνιμο καθεστώς, στη βάση του διεθνούς δικαίου».