Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσσαλονίκης: Η κυβέρνηση έχει αφήσει την πόλη στην τύχη της

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την πολιτική υποβάθμιση και εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης από τον επικεφαλής της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

«Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει πλήρως τη Θεσσαλονίκη. Την έχει αφήσει παντελώς στην τύχη της. Το γραφείο του πρωθυπουργού ειναι ανύπαρκτο ενώ και στην κυβέρνηση συμμετέχει μόλις ένας εκπρόσωπος απο τη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί μεγάλη υποβάθμιση για την πόλη και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σκοπεύει να το αναδείξει με κάθε τρόπο, θέτοντας πρώτη προτεραιότητά του τα προβλήματα της πόλης».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη Κώστας Αμπατζάς, στο πλαίσιο φιλικής συνάντησης που είχε η νέα νομαρχιακή Α Θεσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιογράφους.

Όπως εξήγησε ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής, η διαφορά στη σημερινή κυβέρνηση και στην προηγούμενη όσον αφορα το ενδιαφέρον και τα έργα για τη Θεσσαλονίκη ειναι εμφανής «εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις κυρίως για όλα τα σοβαρά τοπικά ζητήματα θέλοντας να σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση ειλικρίνιας με τους πολίτες και με κινήματα πολιτών τα οποία δραστηριοποιούνται και έχουν γνώμη για όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης».

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζά, στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είναι το ζήτημα του Μετρό το οποίο, όπως είπε, έχει ουσιαστικά σταματήσει, «ενώ εξελίσσεται και το έγκλημα με την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου».

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση στις 30 Ιουνίου στις 19:30 στο θετράκι του Κήπου των Εποχών της Νέας Παραλίας στην οποία θα μιλήσουν οι Νίκος Παππάς, Σία Ανγνωστοπούλου, Γιάννης Μυλόπουλος και Δέσποινα Κουτσούμπα.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις προτάσεις και να ελέγχει την κυβέρνηση και για τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα της πόλης, όπως η προστασία του Σέιχ Σου, η ανάπλαση της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου, η παραχώρηση των στρατοπέδων και ούτω καθεξής.

Ο κ. Αμπατζάς αναφέρθηκε τέλος και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το προηγούμενο διαστημα η νομαρχιακή οργάνωση Θεσσαλονίκης έκανε πολλές εκδηλώσεις διαλόγου για τις νέες προγραμματικές θέσεις του κόμματος, οι οποίες πρόκειται να οριστικοποιηθούν στην πανελλήνια προγραμματική συνδιάσκεψη που προκειται να γίνει από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντα όλα τα μέλη της νέας γραμματείας της νομαρχιακής επιτροπής, όπως και ο αναπληρωτής εκπρόσωπους Τύπου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.