Skip to main content

Αμπέλ Φερέιρα για Άγιαξ: Θέλουμε να γράψουμε ιστορία

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, σχολιάζοντας την κλήρωση για το Champions League, τόνισε ότι απαιτείται πίστη για πρόκριση έναντι ενός μεγάλου

Απαιτείται πίστη για την πρόκριση, επισήμανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, σχολιάζοντας την κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League που έφερε στον δρόμο της ομάδας του τον Άγιαξ.

Ο Πορτογάλος τεχνικό παραδέχθηκε ότι κανείς δεν ήθελε ως αντίπαλο τον Αίαντα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Τόνισε, ωστόσο, ότι και ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολος αντίπαλος για τους πρωταθλητές Ολλανδίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμπέλ Φερέιρα:

Για την κλήρωση: "Είναι μεγάλη πρόκληση για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον μεγάλο αντίπαλο. Δεν είναι εύκολη κλήρωση για εμάς, σε καμία περίπτωση, αλλά δεν είναι ούτε για τον Άγιαξ. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Όλοι όσοι δουλεύουν στον ΠΑΟΚ, πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και πρέπει να πιστεύει ο καθένας εδώ ότι μπορούμε να περάσουμε. Το πλάνο μας παραμένει το ίδιο. Έχουμε φτιάξει ένα πλάνο από πριν και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε τώρα, επειδή έχουμε δυνατό αντίπαλο. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα στο κομμάτι της τακτικής, σίγουρα, αλλά δεν θα αλλάξουμε το πλάνο της προετοιμασίας μας".

Για τις μεταγραφές Ντε Λιχτ και Ντε Γιόνγκ: "Χάσαμε κι εμείς σημαντικά στελέχη της ομάδας, όπως και ο Άγιαξ. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο σε αυτό το κομμάτι. Το φαβορί είναι ο Άγιαξ, αλλά εγώ σας εγγυώμαι, ότι ο ΠΑΟΚ θα παλέψει μέχρι τέλους για να περάσει αυτό τον αντίπαλο".

Για το δεύτερο, εκτός έδρας παιχνίδι: "Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για την έδρα του πρώτου ματς. Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, τον οποίον θα αντιμετωπίσουμε δυο φορές και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε θάρρος και πίστη για να περάσουμε τον Άγιαξ".

Για το γεγονός ότι ο Άγιαξ ίσως να ήθελε κάποιον πιο βατό αντίπαλο: "Κανένας από εμάς πιθανότατα δεν θα ήθελε τον Άγιαξ, όμως επιμένω ότι καμία ομάδα δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση. Στους ποδοσφαιριστές θα μεταφέρω ότι μας δίνεται μια μεγάλη πρόκληση, για να μπορέσουμε να περάσουμε μια τεράστια ομάδα και να γράψουμε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο 100% σου. Πρέπει να διαλέξουμε ένα κατάλληλο πλάνο για να χτυπήσουμε τον Άγιαξ εκεί που πιστεύουμε εμείς ότι θα έχει αδυναμίες".