Skip to main content

Αμπντούν: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο»

Αισιόδοξος για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζαμέλ Αμπντούν.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Stadio By Metro» ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Τζαμέλ Αμπντούν, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους», την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
Μετά από τόσα χρόνια στη Γαλλία όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες, πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;
 
«Η αλήθεια είναι ότι είχα αλλάξει αρκετές ομάδες στη Γαλλία και είχα δει ήδη αρκετά, οπότε ήθελα να δω κάτι καινούριο. Η Ελλάδα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση. Ήθελα να φύγω. Σαν πρώτη άποψη μπορεί κάποιος να σημειώσει όρτι η επιλογή μου να έρθω στην Καβάλα αποτέλεσε έκπληξη, αφού είχαν αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα στο Μουντιάλ και έπαιζα σε μια μεγάλη ομάδα, την Ναντ. Οπότε, η απόφασή μου να έρθω στην Ελλάδα δεν ήταν και η πιο αναμενόμενη, ίσως. Όμως για εμένα ήταν μία πολύ απλή επιλογή. Στο δικό μου το μυαλό, ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, να κάνω μια πολύ καλή χρονιά, ώστε την επόμενη σεζόν να μεταπηδήσω σε μία πολύ μεγάλη ελληνική ομάδα, που δεν ήταν άλλη από τον Ολυμπιακό φυσικά».
 
Ήθελες συγκεκριμένα την Ελλάδα για κάποιο λόγο;
 
«Είναι μία χώρα με φοβερό κλίμα, μεσογειακή και μοιάζει αρκετά με τη χώρα μου. Η πρόταση της Καβάλας ήταν πολύ καλή και όπως σου είπα, ο στόχος μου ήταν η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ήθελα να απομακρυνθώ και από τη Γαλλία και τον κόσμο εκεί για πολύ καιρό, οπότε τα πράγματα ήταν πολύ απλά στην ουσία».
 
Το όνειρό σου λοιπόν έγινε πραγματικότητα. Έκανες μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι με την Καβάλα και σου άνοιξε ο δρόμος για τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό.
 
«Είμαι πολύ υπερήφανος που υπέγραψα εδώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου. Δεν είμαι εντελώς έτοιμος. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν πολλά από εμένα, αλλά με τα προβλήματα που είχαμε με την Καβάλα δεν έκανα σχεδόν καθόλου προετοιμασία. Όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τη διοίκηση και τον τότε πρόεδρό της. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα τόσο ο πατέρας που για εμένα ήταν το αφεντικό, όσο και ο γιος Ψωμιάδης και τους ευχαριστώ που ήταν άψογοι μαζί μου. Ξαναγυρνώντας στα αγωνιστικά τώρα, χωρίς προετοιμασία είμαι ουσιαστικά ένα μήνα στον Ολυμπιακό και έχω παίξει τρία παιχνίδια. Όταν θα είμαι έτοιμος, θα είμαι σε θέση να προσφέρω πολύ περισσότερα».
 
Είναι αλήθεια ότι εκτός από τον Ολυμπιακό σε διεκδίκησε και ο Παναθηναϊκός;
 
«Απόλυτη αλήθεια, Ο μάνατζερ μου βρέθηκε στην Αθήνα τρεις φορές για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, όμως εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα ομάδα, με πρόεδρο έναν απίστευτο άνθρωπο, τον κύριο Μαρινάκη, ένα φοβερό προπονητή που ξέρει πολύ καλό ποδόσφαιρο αι αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν πολύ σοβαρά κριτήρια για την επιλογή μου. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Κέβιν (σ.σ. Μιραλάς), του Ράφικ (σ.σ. Τζιμπούρ) και του Φρανσουά (σ.σ. Μοντέστο) γιατί είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι όμορφα με τους ανθρώπους αυτούς γύρω σου. Είναι σημαντικό να είσαι δίπλα σε ανθρώπους που γνωρίζεις και εκτιμάς. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία ομάδα; Ήταν εύκολη η επιλογή. Είχα αγωνιστεί στην Ελλάδα και ήξερα ήδη ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα. Έχει και φοβερές εγκαταστάσεις».
 
Έχεις μιλήσει με τον κύριο Μαρινάκη; Τον γνωρίζεις προσωπικά;
 
«Τον γνωρίζω λίγο. Μιλήσαμε πριν από μερικές ημέρες, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο. Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι φοβερά καλό, τόσο για την ομάδα, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».
 
Ανέφερες το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Μια πολύ καλή εμφάνιση, κατά κοινή ομολογία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στο Λονδίνο. Εσύ πώς το βίωσες όλο αυτό;
 
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει δώσει ελάχιστα επίσημα παιχνίδια και τίποτα δεν μπορεί να αποκαταστήσει τα επίσημα ματς. Μπορεί να κάναμε καλές προπονήσεις και να παίξαμε φιλικά που μας βοήθησαν, σύμφωνοι, αλλά η επίσημη διοργάνωση είναι άλλο πράγμα, όπως και να το κάνουμε. Στην Αγγλία έχουν παίξει ήδη 5-6- αγωνιστικές και στη Γαλλία οκτώ. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μαρσέιγ είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και ήταν πιο καλά προετοιμασμένοι. Γιατί, ειλικρινά πιστεύω ότι αν ήμασταν εξίσου έτοιμοι, το παιχνίδι με την Μαρσέιγ δεν θα το είχαμε χάσει. Το ίδιο ισχύει και για την Τετάρτη στο Λονδίνο. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις και να κάνουμε καλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, τώρα παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Το Τσάμπιονς Λιγκ ας περιμένει...».
 
Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην Ευρώπη;
 
«Εννοείται. Απομένουν 4 παιχνίδια, από 3 βαθμούς, σύνολο 12. Από τη στιγμή που είναι μαθηματικά εφικτό, τότε όλα γίνονται. Αν τώρα εμείς αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι δεν γίνεται, προφανώς κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Δεν βοηθάει σε κάτι αυτή η λογική».
 
Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ξανά. Ποια ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τον Ολυμπιακό φέτος;
 
«Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος κίνδυνος είναι ο κακός μας εαυτός. Καμία ομάδα. Έχω αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ξέρω ότι η φυσική ροή των πραγμάτων εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι να κερδίσουμε τον τίτλο και φέτος».
 
Τον τωρινό αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον ΠΑΟΚ, δεν τον θεωρείς επικίνδυνο δηλαδή; Πολύς κόσμος μιλάει για έναν πολύ ισχυρό «δικέφαλο» φέτος.
 
«Η αλήθεια φαίνεται μόνο στο χορτάρι. Τα λόγια και οι γνώμες δεν παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Οπότε, θα πάρουμε μια γεύση τώρα νομίζω για το πόσο είναι δυαντός ο ΠΑΟΚ φέτος. Πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Είτε μιλάμε για τον Εργοτέλη, είτε για τον ΠΑΟΚ, είτε για οποιονδήποτε άλλον. Δεν υπάρχουν «μικρές» ομάδες πλέον. Εκτός κι αν μιλάμε για την Μπαρτσελόνα που τους κερδίζει όλους με 5-0...».