Skip to main content

Αμβρόσιος: Για εσάς έγινα ολοκαύτωμα - Έρχονται μαύρα χρόνια

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα ολοκαύτωμα για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, είπε ο Αμβρόσιος.

«Για εσάς έγινα ολοκαύτωμα» δήλωσε την Κυριακή ο Αμβρόσιος στο αποχαιρετιστήριο κήρυγμά του τους προς τους πιστούς ως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, καθώς υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο. Προέβλεψε μάλιστα ότι «έρχονται μαύρα χρόνια».

«Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα ολοκαύτωμα για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς μου στην ιστορική αυτή Ιερά Μητρόπολη. Ότι, δηλαδή, θα είμαι ένα κερί που θα καίγεται νυχθημερόν για τη δική σας ωφέλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το thebest.gr.

«Με τη χάρη του Θεού μέχρι και σήμερα κοίταξα μόνο εσάς και όχι τον εαυτό μου… Σύντομα λοιπόν κατεβαίνω από τον Θρόνο μου, έρχομαι κοντά σας και γίνομαι ένας από εσάς. Θα σας πλησιάσω και θέλω να με νιώσετε ως αδελφό σας, ως πατέρα σας, ως στήριγμά σας».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «και επιθυμώ να ηρεμήσω, να έρθω προσευχόμενος πιο κοντά στον Θεό, να διορθώσω τα λάθη μου. Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσετε τον Θεό για ό,τι μου έδωσε τα 41 αυτά χρόνια κοντά σας και να Τον παρακαλέσετε να μου συγχωρέσει τις παραλείψεις και τις αμαρτίες μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράστασή σας, όπως ευχαριστώ και όλους τους ιερείς για την πολύχρονη αυτή συνεργασία μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης».

Προέβλεψε πάντως ότι «δυστυχώς, έρχονται μαύρα χρόνια… Γι’ αυτό κρατηθείτε από τον Θεό και παραμείνετε κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας! Και τέλος, ευχηθείτε για εμένα να έχω χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά».