Skip to main content

Αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξήγγειλε η Ξενογιαννακοπούλου

Η δημιουργία νέων κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ και την ΕΕ, ο βασικός στόχος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Οφείλουμε να δώσουμε νέα ελπίδα στους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας, στις οικογένειές τους, στο δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας με κέντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την ψυχική υγεία.

Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του συστήματος ψυχικής υγείας, με τη δημιουργία νέων κοινοτικών υπηρεσιών, ακολουθώντας τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε την «ανάγκη συμμετοχής των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, των οικογενειών τους, των εθελοντών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών ψυχικής υγείας με στόχο την οικοδόμηση μίας πραγματικής Δημοκρατίας στην Υγεία».

«Στόχος μας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα φροντίδας και κοινωνικής επανένταξης για τους πάσχοντες αποκλεισμένους συμπολίτες μας», κατέληξε η υπουργός στο μήνυμά της.

Α.Μ