Skip to main content

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων για τα επεισόδια στη Σύνοδο Κορυφής

Αναβολή έλαβε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.
Αναβολή έλαβε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.

 Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη δίκη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του 28χρονου Μιχάλη Τραϊκάπη, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες μέρες, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής το 2003, κατηγορούνται, ακόμη, ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν, ο Σύρος Σουλεϊμάν Ντακντούκ και ο Ισπανός Φερνάντο Πέρεζ, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης -αντιστοίχως- οκτώμισι, επτά και πεντέμισι χρόνων. Κάθειρξη επτά ετών ήταν η ποινή του Μ. Τραϊκάπη.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, αφήνοντας ελεύθερους τους τέσσερις κατηγορούμενους. Η δευτεροβάθμια δίκη προσδιορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2011.