Skip to main content

Αναβολή στο εφετείο του Ψωμιάδη για την Κορώνεια

Ο πρώην περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό, σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα.

του Μάρκου Γεωργίου

Αναβλήθηκε η δευτεροβάθμια δίκη του πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης για τη μείωση προστίμων που αφορούν τη ρύπανση της λίμνης Κορώνεια.

Κατηγορείται, μαζί μ' άλλους τρεις υπαλλήλους της τότε Νομαρχίας, για "παράβαση καθήκοντος και απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση" αλλά δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό, σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα.

Τελικά το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λόγω κωλυμάτων που προέβαλαν  δικηγόροι υπεράσπισης. Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάρτιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών ,με τριετή αναστολή, στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας δεν πραγματοποίησαν ελέγχους σε ρυπογόνες επιχειρήσεις- βιομηχανίες της περιοχής και δεν επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα,για περιβαλλοντικές παραβάσεις, το χρονικό διάστημα 2004-2008. Από τη ρύπανση της λίμνης Κορώνεια προκλήθηκαν μαζικοί θάνατοι  πουλιών, το 2007.