Skip to main content

Αναχώρησε για τη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Συνάντηση με Πούτιν

Ο Κιμ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη στο Βλαδιβοστόκ, το λιμάνι στον Ειρηνικό στη ρωσική Άπω Ανατολή

Για τη Ρωσία αναχώρησε με τρένο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Ο Κιμ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη στο Βλαδιβοστόκ, το λιμάνι στον Ειρηνικό στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπως επιβεβαίωσε χθες εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Κιμ με αρχηγό ξένου κράτους μετά τη δεύτερη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Βιετνάμ στα τέλη Φεβρουαρίου, που ολοκληρώθηκε πρόωρα χωρίς να υπάρξει ουδεμία συμφωνία για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης.

Ο σύμβουλος επί διεθνών υποθέσεων του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα είναι το πρώτο ξένο κράτος το οποίο θα επισκεφθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, από τότε που επανεξελέγη πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Βόρειας Κορέας στις αρχές Απριλίου.

Τις συζητήσεις των δύο ηγετών αναμένεται να μονοπωλήσει το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν οι δύο ηγέτες, είπε ότι θα συζητήσουν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα και σε θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η ειρηνική διευθέτηση του πυρηνικού ζητήματος στην Κορεατική χερσόνησο.