Skip to main content

Αναχωρούν από τη Μόρια για Πειραιά άλλοι 350 αλλοδαποί

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή περίπου 15.000.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας άφησαν πίσω τους σήμερα 350 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποσυμφόρηση της Λέσβου.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η μετακίνησή τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Στρατού. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί, με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ήδη 108 αλλοδαποί αναχώρησαν την περασμένη Τετάρτη, ενώ άλλοι 247 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης με τους 40.000 μόνιμους κατοίκους, ζουν περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.