Skip to main content

Αναδιαπραγμάτευση του χρέους ζητεί ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, κάλεσε την κυβέρνηση «να αναζητήσει και να διεκδικήσει τη συνολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους έτσι ώστε να υπάρξει η επιμήκυνση αποπληρωμής όλου τ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση «συστηματικά να αναζητήσει και να διεκδικήσει τη συνολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους έτσι ώστε να υπάρξει η επιμήκυνση αποπληρωμής όλου του χρέους και βεβαίως στο πλαίσιο μιας σταθερής λύσης να υπάρξει και μείωση του επιτοκίου».

Αυτό, είπε ο κ. Κουβέλης, θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξουν και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν συνθήκες ανάσας για την ελληνική οικονομία, με ότι αυτό αντιστοιχεί στην κοινωνική πραγματικότητα που σήμερα υπάρχει και η οποία πιέζεται από τα δεδομένα μιας οικονομικής πολιτικής η οποία καταγράφει αδιέξοδα.

Νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και έκοψε την πίττα για το νέο έτος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος μεταξύ των οποίων ο Λ. Κύρκος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, προσωπικοτήτων των τεχνών, των γραμμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και στελεχών της ευρύτερης αριστεράς.