Skip to main content

Αναδιάρθρωση χρέους χωρίς επώδυνους όρους ζητάει ο Τσίπρας

Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του».
Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του» και να «διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση χωρίς επώδυνους όρους».

«Όταν ξεκίνησε η κρίση η αριστερά μιλούσε για την ανάγκη απευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση μας έλεγε μην λέτε ανοησίες. Αργότερα ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει ευρωομόλογο. Η κυβέρνηση μας έλεγε αυτά δεν γίνονται και δίνουμε κακό σήμα προς τις αγορές. Πριν από έξι μήνες, αφού μπήκαμε στο μνημόνιο, ζητήσαμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να δει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους και να διεκδικήσει αναδιάρθρωση χωρίς επώδυνους όρους. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας λέει "μη μιλάτε για όλα αυτά, πρέπει να σιωπούμε"», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Όπως εκτίμησε, «η αναδιάρθρωση θα έρθει με όρους που οι πιστωτές θα μας επιβάλλουν και απλά θα τους φέρουν στον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά να τους υπογράψει».

«Πρόκειται για μία τακτική ανεύθυνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Αντί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο κ. Παπανδρέου πρέπει τώρα να πει την αλήθεια και να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς επώδυνους όρους, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση χωρίς να ισοπεδωθούν τα πάντα».