Skip to main content

Ανάδοχος για το Χιονοδρομικό στα «3-5 Πηγάδια» - Τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση

Ο ανάδοχος θα κληθεί να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» για 23 έτη.

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» πλειοδότησε στη σημερινή ανοικτή διαδικασία (Δευτέρα 10.01.2022) της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Η εν λόγω εταιρεία η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος θα κληθεί, όπως προβλέπει η σχετική διακήρυξη, να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» για 23 έτη.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Καρανικόλας δήλωσε λίγο μετά τη διαδικασία στη Voria.gr, ότι επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση «πήραμε μπρος».

«Πρόκειται για μια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία με ανθρώπους που γνωρίζουν από τη χιονοδρομία και τον ορεινό τουρισμό» επισήμανε ο Δήμαρχος Νάουσας. Σύμφωνα τον ίδιο, το τίμημα για κάθε έτος μίσθωσης ανέρχεται σε 31.000 ευρώ με τη διάρκεια της μίσθωσης να είναι τα 23 χρόνια.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι η εταιρεία δεσμεύεται να βάλει 500 χιλ ευρώ και σκοπεύει να αξιοποιήσει και τον αναπτυξιακό νόμο για την άντληση 2-3 εκ. ευρώ, με τον δήμο να στοχεύει επίσης, έχοντας ώριμες μελέτες, να αντλήσει 10 εκ. ευρώ με τον σχετικό φάκελο να κατατίθεται το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο. «Σε τρία χρόνια θα έχουμε πλήρως λειτουργικό χιονοδρομικό κέντρο» υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι στον διεθνή διαγωνισμό προσήλθε μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νάουσας η εταιρεία «Ιππίας» που είχε παρουσιάσει το πλάνο του και σε ανοιχτή εκδήλωση στη Νάουσα, ζήτησε παράταση λόγω των συνθηκών της πανδημίας, κάτι που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν έγινε δεκτό.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», Αλέξανδρος Νουλίκας, ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στη Voria.gr: «Η πρώτη άμεση κίνηση είναι να πραγματοποιήσουμε μια αυτοψία και οι απαραίτητοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου και στον αναβατήρα, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Στη συνέχεια θα αποκαταστήσουμε τις όποιες βλάβες έτσι ώστε να καταστεί λειτουργικό το Χιονοδρομικό Κέντρο και ακολούθως, όπως δεσμευτήκαμε θα κάνουμε μια αρχική επένδυση των 500 χιλ ευρώ, η οποία θα υλοποιηθεί εντός της πρώτης τριετίας του συμβολαίου μίσθωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία έχει τη βούληση να αντλήσει κεφάλαια από τον αναπτυξιακό νόμο αλλά πρώτα θα πρέπει να γίνει η σχετική αυτοψία στους χώρους του Χιονοδρομικού, ενώ βάσει αυτής εκτίμησε ότι επί μέρους εγκαταστάσεις είναι πιθανό να λειτουργήσουν και από φέτος.

Ο κ. Νουλίκας τόνισε ότι στόχος είναι το Χιονοδρομικό – Θέρετρο να γίνει 12μηνης λειτουργίας. «Έχουμε πλάνο, στοχεύουμε στον αθλητικό, στον γαστρονομικό τουρισμό, σε παράλληλες δραστηριότητες. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα μετά την αυτοψία που θα κάνουμε» τόνισε.