Skip to main content

Αναφορά Νοτοπούλου σε Θεοδωρικάκο και Τσιάρα για τις καταγγελλίες της ΕΑΥΘ

Η κ. Νοτοπούλου καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ενσκύψουν στα σοβαρά καταγγελλόμενα εκ μέρους της ΕΑΥΘ και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Αναφορά σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) για τις σοβαρές παραβιάσεις της Νομοθεσίας εις βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών- Δικαστηρίων κατέθεσε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Η αναφορά κοινοποιείται και προς τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Με την εν λόγω επιστολή, η ΕΑΥΘ καταγγέλλει ότι έχει παγιωθεί, παρανόμως, ως κατάσταση, η παραμονή́ ποινικών κρατουμένων, οι οποίοι προέρχονται από άλλα Σωφρονιστικά́ Καταστήματα, στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, όπως αναφέρει η κ. Νοτοπούλου, η ένωση καταδεικνύει ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έχει επιφορτιστεί και έχει παγιωθεί στην εν λόγω Υποδιεύθυνση, ήτοι τις μεταγωγές κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, σε Νοσοκομειακά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων ιατρικών περιστατικών και τακτικών περιστατικών από τα Καταστήματα Κράτησης Γρεβενών και Νιγρίτας.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, παρατηρείται σωρεία παραλείψεων ως προς την ασφάλεια των μεταγωγών, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια, εν γένει, σημειώνει η βουλευτής.

Η ΕΑΥΘ τονίζει ότι αυτή η χρόνια, παγιωμένη κατάσταση έχει προκαλέσει πλειάδα αποφευκτέων καταστάσεων, όπως οι πρόσφατες απόδραση κρατούμενου αλλά και η αυτοχειρία κρατουμένου, ενώ ταυτόχρονα έχει οδηγήσει σε εργασιακή εξουθένωση τους υπηρετούντες αστυνομικούς υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών- Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό διεκδικούν να επέλθουν οι απαιτούμενες, νόμιμες αλλαγές, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ενσκύψουν στα σοβαρά καταγγελλόμενα εκ μέρους της ΕΑΥΘ και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.