Skip to main content

Αναφορά Τσαμασλή στην Εισαγγελία για τη ρύπανση στα Τσαΐρια

Η καταγγελία αφορά στην απόθεση, συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων και παράνομη καύση ρυπαρών αντικειμένων και στερεών αποβλήτων στα Τσαΐρια.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προσήλθε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γεώργιος Τσαμασλής για να υποβάλει αναφορά-καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η καταγγελία αφορά στην απόθεση, συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων και παράνομη καύση ρυπαρών αντικειμένων και στερεών αποβλήτων στην περιοχή του άτυπου καταυλισμού των Ρομά (θέση Τσαΐρια στα όρια του Δήμου Θέρμης – Δήμου Θερμαϊκού,) γεγονός που ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα τόσο των κατοίκων της εν λόγω περιοχής όσο και σε ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

Στην κίνηση του αυτή προέβη, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της έντασης του φαινομένου της καύσης στην εν λόγο περιοχή, τις τελευταίες μέρες, η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα ήταν αντιληπτή από το σύνολο των πολιτών και στην περιοχή χρειάστηκε να μεταβούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία η Αστυνομία και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ό,τι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας με την ανάλογη αυτοπεποίθηση , βασισμένοι σε κάθε νόμιμη διαδικασία, προκείμενου σύντομα να δικαιωθούν οι προσπάθειες μας, κινούμενοι πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας» .