Skip to main content

Αναγκαία η ενίσχυση των χαμηλόμισθων, τονίζει ο Σαμαράς

Την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως η κυβέρνηση σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ιδιωτικού κα
Την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε με απόλυτο τρόπο ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα - ανάσες, μέτρα ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει εκτίναξη της ανεργίας.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Πουπάκης, επεσήμανε την αναγκαιότητα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση ποιος φταίει για τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία ο κ. Πουπάκης απάντησε ότι φταίει η πολιτεία και φταίνε όλοι εκείνοι που με την ανοχή τους και με την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών άφηναν απροστάτευτους τους εργαζόμενους. Σημείωσε, δε, ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη, επιχειρηματίες κι άλλα συμφέροντα που θησαύρισαν με την ανοχή της πολιτείας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «είμαστε δίπλα στη ΝΔ, δίπλα στον πρόεδρο, όσον αφορά στην προσπάθεια που έχει αναλάβει, για να ξανακάνουμε τη ΝΔ πρώτη δύναμη και πρώτη στην καρδιά των Ελλήνων πολιτών».

Ο γραμματέας Συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης, δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και το πάγωμα των μισθών στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι αυξήσεις στα καύσιμα, οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες απλούς εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά και προέβλεψε ότι πολύ σύντομα εκείνοι οι οποίοι πληρώνουν πάντα θα κληθούν να ξαναπληρώσουν.

Σε ερώτηση για το άν υπάρχουν ευθύνες στην πολιτική Αλογοσκούφη, ο κ. Μανώλης απάντησε ότι «ευθύνες υπάρχουν διαχρονικές και για πολλούς, γιατί οι πολιτικές που ασκήθηκαν για πολλά χρόνια οδήγησαν στο μεγάλο χρέος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο, όμως, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα με γκάφες της σημερινής κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, Ηλίας Ηλιόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε ότι «μία πολιτική που δεν αναδεικνύει αίτια, που δεν αναδεικνύει υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει η χώρα και εκδηλώνεται με την εφαρμογή μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα που δεν οδηγούν πουθενά, είναι μία πολιτική με την οποία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με ομόφωνες αποφάσεις τους απεργούν στις 10 Φεβρουαρίου, δίνοντας ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική της αδικίας και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας δεν μπορεί να περάσει.

Τέλος, ανέφερε ότι ειδικά για το ασφαλιστικό σύστημα είναι υποχρέωση της πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της από την στιγμή που οι εργαζόμενοι ανελλιπώς και για όλη τους τη διαδρομή πληρώνουν τις εισφορές τους και το στηρίζουν.