Skip to main content

Αναγκαίες οι προσεισμικές βελτιώσεις στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ με αφορμή τα 40 χρόνια από το σεισμό του 1978. Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι.

Αναγκαίες είναι οι προσεισμικές βελτιώσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν είναι η συνεργασία μεταξύ των φορέων και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας από την Πολιτεία.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα ΝΔ Θεσσαλονίκης στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης στη Μιχαήλ Καλού 6, για τα 40 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Θοδωρή Μητράκα, το Δ.Σ. της ΝΟΔΕ και υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής, με σκοπό να παρουσιάσει στοιχεία και να εγείρει προβληματισμό, σχετικά με το εάν και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφικά φαινόμενα σήμερα.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας, Αντώνης Γυφτόπουλος, ο κ. Μητράκας, καθώς και οι Δημήτρης Δημητριάδης (τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης) και Χρήστος Κοσκινάς (τ. Βουλευτής, τ. Υπουργός), οι οποίοι μοιράστηκαν από το βήμα τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, η Πηνελόπη Ράλλη (μέλος της διαρκούς Ομάδας Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ για την αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών στο φυσικό και αστικό περιβάλλον) και ο Κωνσταντίνος Φεζούδης (πρόεδρος Ο.ΔΙ.Κ.), οι οποίοι έπειτα από έναν απολογισμό της πρώτης μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας σε μεγάλο αστικό κέντρο στην Ελλάδα, ο οποίος έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, προχώρησαν σε εκτιμήσεις και επεσήμαναν την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για προσεισμικές βελτιώσεις, οι οποίες βέβαια προϋποθέτουν συνεργασία μεταξύ των φορέων και πρωτοβουλία της πολιτείας για πολιτική προστασία.

Κλείνοντας πραγματοποιήθηκε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από μέλη της Ο.ΔΙ.Κ.