Skip to main content

Αναγνωστοπούλου: Ερωτήσεις προς τη Μενδώνη για τη χιονισμένη Ακρόπολη

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτήματα με αφορμή τη χιονισμένη Ακρόπολη απευθυνόμενη προς την υπουργό Πολιτισμού.

Ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή την εντυπωσιακή φωτογραφία της χιονισμένης Ακρόπολης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, απευθύνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι από την λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία, "νωρίς το πρωί γύρισμα μέσα στα χιόνια για την επερχόμενη ταινία που ανέθεσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση'', μαθαίνουμε πως στην Ακρόπολη γίνονται γυρίσματα για μια ταινία που έχει αναθέσει το Ίδρυμα Ωνάση στην εταιρεία Αlaska films».

Ακολούθως σημειώνει: «Δεδομένου ότι η κινηματογράφηση μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Ακρόπολη γίνεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεσα να απαντήσει και να δημοσιοποιήσει όλες τις διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τη συγκεκριμένη κινηματογράφηση. Όπως οφείλει άμεσα να απαντήσει πόσο αποτιμά, με την πρόβλεψη για την καταβολή αντίστοιχου αντιτίμου, το προνόμιο του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας που κάνει τα γυρίσματα να προσθέσουν στο brand name και στην επικοινωνιακή στρατηγική τους την εικόνας της Ακρόπολης, οικουμενικού μνημείου με ανεκτίμητο συμβολικό κεφάλαιο για τη χώρα».

Τέλος απευθυνόμενη προς την υπουργό αναφέρει: «Επειδή η κυρία Μενδώνη μας έχει συνηθίσει να αποφασίζει χωρίς να λογοδοτεί, να παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες, καλό είναι μας δημοσιοποιήσει με διαφάνεια τι συμβαίνει και να μας καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται για άλλη μία από τις γνωστές αυθαιρεσίες με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομα της στο ΥΠΠΟ. Αν όχι, τότε θα έχουμε και εμείς κάθε δικαίωμα να πούμε ότι η κυρία Μενδώνη για άλλη μια φορά, αυτοκρατορικά, αποφάσισε».