Skip to main content

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις από όσα γίνονται στη Γαλλία

Οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας - «Σωστή» η διαχείριση της Αστυνομίας για το No Border Camp

Προτιμότερες είναι οι καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία και στη Γερμανία, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το θέμα των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η κα. Αναγνωστοπούλου, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση. Στην κρίση μας οδήγησαν άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε», ενώ σημείωσε ότι η τάξη και η ασφάλεια πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με το No Border Camp στο ΑΠΘ, η αναπληρώτρια υπουργός, υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κα. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δοκιμή για δύο χρόνια και δεν συνιστά αξιολόγηση αν είναι αρεστός στους μαθητές και στους γονείς. Επιτέθηκε, τέλος, στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι αντιμετωπίζει την παιδεία ως εμπόρευμα: «Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης, ‘‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’, αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.