Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΦΡΙΤΕΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ VICKO

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι

Την άμεση ανάκληση / απόσυρση μεταλλικού διχτιού, συγκεκριμένα ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Α.Ε. ζήτησε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.  

Στο πλαίσιο διαχείρισης καταγγελίας καταναλωτή, διενεργήθηκε δειγματοληψία μεταλλικού διχτιού, με αριθμό παρτίδας Lot No 180809.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι το μεταλλικό σκεύος είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς η περιεκτικότητα του συρμάτινου αυτού πλέγματος σε Χρώμιο (Cr) είναι κάτω του κατώτατου ορίου του 12% κ.β., όπως ορίζει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών άρθρο 22, παράγραφος Β1 για τα ανοξείδωτα σκεύη.

Επομένως, προκύπτει ότι το σκεύος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Α.Ε., την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, που φαίνεται στις κάτωθι φωτογραφίες, να μην το χρησιμοποιήσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ