Skip to main content

Ανακαλείται με εντολή Κεραμέως εκδήλωση αμφιλεγόμενης οργάνωσης

Η υπουργός Παιδείας ανακάλεσε την εγκύκλιο που προσκαλούσε τα σχολεία της Αττικής για συμμετοχή σε ημερίδα αμφιλεγόμενης θρησκευτικής οργάνωσης.

Στην ανάκληση εκδήλωσης που απευθυνόταν σε σχολεία προχώρησε απόψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον φορέα που τη διοργάνωνε.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» διοργανωτής της οποίας ήταν η «Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”».

«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα», αναφέρεται σε μεταγενέστερη ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία ανακαλείται η εκδήλωση, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» έχει κατηγορηθεί πως είναι παραθρησκευτική οργάνωση και, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό.