Skip to main content

Ανακαλούνται οι άδειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σε ανάκληση των αδειών θερινής περιόδου προχωρά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στα αεροδρόμια από τη λευκή απεργία των ελεγκτών.
Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ότι αφορά την λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προχωρά στην ανάκληση των θερινών αδειών των ελεγκτών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από χθες με τις καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων. 

Παράθυρο και για νέα μέτρα άφησε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Βλάμης. « Εάν δεν καλυφθούν τα κενά, θα υπάρξουν νέα μέτρα», δήλωσε.

Έκκληση προς τους ελεγκτές, αλλά και τους ιδιοκτήτες φορτηγών που επίσης απεργούν σήμερα, «να σταθμίσουν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον», απηύθυνε  ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας. 

Πάντως, συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των επιβατών. Οι καθυστερήσεις των πτήσεων ορισμένες φορές αγγίζουν  τις τέσσερις και πέντε ώρες και όλα αυτά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.