Skip to main content

Ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου

«Οι τιμές είναι ΄΄τέλειες΄΄ και δεν υπάρχει λόγος για τον ΟΠΕΚ να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι.
Ανέκαμψε  το αργό πετρέλαιο από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 76 δολ. το βαρέλι μετά την υποχώρησή του στις 4 Δεκεμβρίου, το δολάριο ισχυροποιήθηκε μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ μείωσαν λιγότερο το προσωπικό τους το Νοέμβριο από τότε που ξεκίνησε η ύφεση.

Οι τιμές είναι «τέλειες» και δεν υπάρχει λόγος για τον ΟΠΕΚ να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου αναρριχήθηκε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 76,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Στις 4 Δεκεμβρίου το αργό υποχώρησε 1,3%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Οκτωβρίου, καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 73 σεντς, ποσοστό0,9%, φθάνοντας στα 78,25 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe τουΛονδίνου.