Skip to main content

Ανακατατάξεις στην Τσιμισκή - Ποιο νεοκλασικό φιλέτο πωλείται (φωτο)

Το κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη βγαίνει προς πώληση - Μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου η πρώτη φάση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ανακατατάξεις αναμένονται στην οδό Τσιμισκή, καθώς ένα ακόμη διατηρητέο κτήριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης παίρνει τον δρόμο της πώλησης.

Ο λόγος για το εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη, στο ισόγειο του οποίου επί σειρά ετών λειτούργησε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, ενώ στους ορόφους του σήμερα φιλοξενούνται γραφειακοί χώροι.

Το κτήριο - φιλέτο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 και ανακαινίστηκε πλήρως το 1995 με επιπλέον εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του το 2009. Το ακίνητο εκτείνεται σε επιφάνεια 1.570 τμ και αποτελείται από ένα κατάστημα, ισογείου και 1ου ορόφου συνολικής επιφάνειας 477 τμ και τέσσερις επιπλέον ορόφους συνολικής επιφάνειας 1.093 τμ.

Την προώθηση του ακινήτου προς πώληση έχει αναλάβει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Η Άτρια προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά αυτού του εμβληματικού ακινήτου. Η πρώτη φάση της διαδικασίας κλείνει στις 14 Σεπτεμβρίου. Το ακίνητο δύναται μετά την πώληση να συνεχίσει να έχει τη σημερινή του μορφή με ισόγειο κατάστημα, ενδεχομένως και υγειονομικού χαρακτήρα, και γραφειακούς χώρους στους επάνω ορόφους του, ή να εξελιχθεί σε boutique hotel, δεδομένης της θέσης του δίπλα στα πολύβουα Λαδάδικα, που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Μιλώντας στη Voria.gr για το ακίνητο φιλέτο το στέλεχος της Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, Γιώργος Τζήμας, υπογραμμίζει πως το κτήριο βρίσκεται σε μια περιοχή, όπως αυτή των Λαδάδικων, που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους ψυχαγωγικούς και τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης, με σημαντική παρουσία καφέ, μπαρ, εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Στα πλεονεκτήματα του ακινήτου περιλαμβάνονται το ότι πρόκειται για διατηρητέο γωνιακό κτήριο προβολής, η θέση του, καθώς βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, σε μια άκρως τουριστική περιοχή, ενώ διαθέτει και εξαιρετική σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.