Skip to main content

Ανακυκλώνει και φέτος φυσικά έλατα ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίησή» τους.

Ακόμα πιο χρήσιμα μπορούν να γίνουν τα φυσικά έλατα των Χριστουγέννων που μετά το τέλος των γιορτών ξεστολίζονται, αλλά σύμφωνα με τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη δεν πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Με βασική του προτεραιότητα την οικολογική διαχείριση όλων των φυσικών και αξιοποιήσιμων υλικών ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παρέχει τον τρόπο να ανακυκλώσουν το χριστουγεννιάτικο τους έλατο όσοι το επιθυμοιύν για καλό σκοπό, φτιάχνοντας πολύτιμο λίπασμα.

Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», όπου θα γίνουν φυτόχωμα–λίπασμα, ανεκτίμητης αξίας υλικό αναδάσωσης.

Όσοι το επιθυμούν, αρκεί να επικοινωνήσουν με τη γνωστή τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου ή το e-15195. 

«Με αυτήν την οικολογική πρωτοβουλία δηλώνουμε όλοι παρόντες στην προάσπιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας και μετά τις γιορτές! Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα για την αειφορία και για λιγότερα απορρίμματα. Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα επιστρέφουν στη φύση ως πολύτιμο λίπασμα! Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε μόδα, είναι πολιτισμός. Έτσι  τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.