Skip to main content

Ανακύκλωση υλικών φωτισμού σε δέκα σημεία του δήμου Δέλτα

Συμφωνία της δημοτικής αρχής με τη Φωτοκύκλωση ΑΕ - Σε ποια σημεία θα γίνεται η συλλογή απόβλητων λαμπτήρων, φωτιστικών, μικροσυσκευών και ειδών LED

Σε ειδικούς κάδους σε δέκα σημεία συλλογής θα μπορούν πλέον οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα να εναποθέτουν απόβλητους λαμπτήρες, φωτιστικά, μικροσυσκευές και είδη LED.

Η συμφωνία μεταξύ του δήμου Δέλτα και της Φωτοκύκλωσης ΑΕ μεταξύ άλλων προβλέπει δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων.

«Πρόκειται για μια καλή πρακτική που εφαρμόζουμε πλέον στο Δήμο Δέλτα. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε όλοι μας την καλή συνήθεια της ανακύκλωσης των άχρηστων υλικών, κάτι που είναι συμβατό και αναγκαίο στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Εμείς ως Δήμος επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους πολίτες και ελπίζω τα αποτελέσματα της προσπάθειας που τώρα ξεκίνησε να είναι εντυπωσιακά» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, τα σημεία συλλογής είναι τα εξής:
1. Σίνδος, Δημαρχείο (Ν. Πλαστήρα 13)
2. Σίνδος, Δημοτικό Κτίριο (Πλ. Δημοκρατίας)
3. Ν. Μαγνησία, Δημοτικό Κατάστημα (25ης Μαρτίου 24)
4. Διαβατά, Δημοτικό Κατάστημα (Αγ. Γεωργίου με Παναγιώτου)
5. Καλοχώρι, Δημοτικό Κατάστημα (Πλ. Δημοκρατίας)
6. Χαλάστρα, Δημοτικό Κατάστημα (Μ. Αλεξάνδρου 36)
7. Ανατολικό, Δημοτικό Κατάστημα
8. Ν. Μάλγαρα, Δημοτικό Κατάστημα, (28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλονίκης)
9. Κύμινα, Δημοτικό Κατάστημα
10. Βραχιά, Δημοτικό Κατάστημα

Η Φωτοκύκλωση ΑΕ είναι ο εγκεκριμένος φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την εναλλακτική διαχείριση – ανακύκλωση των αποβλήτων λαμπτήρων – φωτιστικών – μικροσυσκευών και ειδών LED, που συνιστούν το αντικείμενο της δραστηριότητας του Συστήματος, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, ηπειρωτική και νησιωτική. Η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων αυτών διέπεται από τις γενικές αρχές εναλλακτικής διαχείρισης του άρθρου 4 του Ν.2939/2001 όπως ισχύει & του Π.Δ. 117/2004 καθώς και του Ν.3854/10 και Ν.4042/12. Ειδικότερα, μεριμνά για την συλλογή αποβλήτων λαμπτήρων – φωτιστικών – μικροσυσκευών και LED, που προέρχονται από τους χρήστες εν γένει και στην συνέχεια προωθεί και επιδιώκει την αξιοποίησή τους συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης, με την χρησιμοποίηση καθαρών τεχνολογιών.