Skip to main content

Ανακοίνωσε Εντιαγέ ο Άρης - Στα κιτρινόμαυρα για τρία χρόνια

Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 31χρονου διεθνή Σενεγαλέζου μέσου για τα τρία επόμενα χρόνια - Δεν παίζει στη ρεβάνς με Αστάνα

Λίγες ώρες μετά την ήττα 2-0 από την Αστάνα για το Β’ Προκριματικό Γύρο του Conference League, ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 31χρονου διεθνή Σενεγαλέζου μέσου Μπαντού Εντιαγέ για τα τρία επόμενα χρόνια.  

Ο Παπά Αλιουνέ «Μπαντού» Εντιαγέ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1990 στο Ντακάρ της Σενεγάλης κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά, την Ντιαμπάρ. Το 2012 έβγαλε... διαβατήριο για την Ευρώπη, με τη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ να του δίνει την ευκαιρία. Συνολικά σημείωσε 28 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ σε 100 συμμετοχές στη Νορβηγία, προτού μετακομίσει τον Αύγουστο του 2015 στην - τότε - Οσμανλίσπορ (νυν Άνκαρασπορ). Ακολούθησε η μεταγραφή των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλατάσαραϊ και, σχεδόν έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2018, η Premier League και η Στόουκ - έβγαλε από τα ταμεία της 16 εκατομμύρια ευρώ. Επέστρεψε στην Τουρκία (πρωτάθλημα με τη Γαλατάσαραϊ, κύπελλο με την Τραμπζονσπόρ, δανεικός και στην Φατίχ Καραγκουμρουκ), προτού μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ-Αϊν.  

Από το 2015 αποτελεί μέλος της εθνικής Σενεγάλης, ενώ συμμετείχε και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, καταγράφοντας μια συμμετοχή. Συνολικά έχει αγωνιστεί 32 φορές (2 γκολ).

«Μια ξεχωριστή πρόσκληση στην καριέρα μου»

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Μπαντού Εντιαγέ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη: «Έρχομαι στον Άρη με μεγάλη όρεξη και ανυπομονησία για να ζήσω μια ξεχωριστή πρόκληση στην καριέρα μου. Ο στόχος μου είναι ένας: να βοηθήσω τον Άρη να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Έχω παίξει σε σπουδαία πρωταθλήματα στην καριέρα μου και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι - μεταξύ άλλων - θα ενισχύσω τη νέα μου ομάδα με την εμπειρία μου. Δεν μου αρέσουν οι μεγάλες υποσχέσεις, όμως οι φίλαθλοι του Άρη να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα. Θα είναι ευτυχισμένοι και περήφανοι για εμένα. Θα δώσω τα πάντα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα».  

«Πριν έρθω, πήρα τις πληροφορίες μου για τον Άρη. Έχω αγωνιστεί σε αρκετά ‘’καυτά’’ γήπεδα με θερμούς φιλάθλους, αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα ζήσω εδώ θα είναι κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Παρακολούθησα στο ίντερνετ παιχνίδια του Άρη στην έδρα του και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Είναι ‘’τρελοί’’ και ζουν με πάθος τους αγώνες οι οπαδοί του. Περιμένω πως και πως να ζήσω αυτήν την εμπειρία. Μαζί με τους συμπαίκτες μου πιστεύω ότι θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν και όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Καρυπίδη, αλλά και τους φιλάθλους για το ζεστό τους καλωσόρισμα. Τα λέμε στο γήπεδο...».  

Υπενθυμίζεται πως ο Εντιαγέ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό αγώνα του Άρη με την Αστάνα την ερχόμενη Πέμπτη (29/7, 21:30 - «Κλεάνθης Βικελίδης»), ωστόσο θα μπορεί να δηλωθεί κανονικά στην UEFA εφόσον οι Θεσσαλονικείς προκριθούν στον επόμενο γύρο.