Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SILVER ALERT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»

Ο Οργανισμός απαντά σε επιθέσεις σχετικά με τον προσδιορισμό της 64χρονης διεμφυλικής αλλά και στην καθυστέρηση κοινοποίησης της εξαφάνισής της.

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση της «Δήμητρας της Λέσβου», όπως είναι γνωστή στην ελληνική κοινωνία, εξέδωσε η Γραμμή Ζωής Silver Alert, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, την καθυστέρηση της κοινοποίησης εξαφάνισής της αλλά και τον προσδιορισμό προς την 64χρονη διεμφυλική.

Ο Οργανισμός σημειώνει πως «η καθυστέρηση προβολής του Κοινωνικού Συναγερμού δεν οφείλεται ούτε σε δυστοκία της υπηρεσίας μας, ούτε σε αμέλεια του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών» και ότι «σε όλες τις μακέτες εξαφάνισης έχουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, βάση του Κανονισμού και των πρωτοκόλλων λειτουργίας, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο κάθε ατομικότητας, βάση των στοιχείων που προκύπτουν από  ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα».

Παράλληλα, σημειώνει πως «Η ίδια συστήνεται ως Η Δημήτρης. Αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό μπορεί κανείς εύκολα να τον ανακαλύψει αν δει τις συνεντεύξεις της ή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Ο λόγος οφείλεται στο ότι το όνομα Δήμητρα χρησιμοποιήθηκε συστηματικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να την χλευάσουν και να γελάσουν εις βάρος της και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να σεβαστούμε την επιλογή της για το πώς την αποκαλούμε».

Διαβάστε ακόμη: Δήμητρα της Λέσβου: «Δεν τον θέλει κανένας στο χωριό» λέει ο αδερφός της

Τέλος, απευθύνει έκκληση προς όλους να σταματήσουν τις στοχοποιήσεις καθώς και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και σε περίπτωση που τη δουν να καλέσουν άμεσα κάποια αρμόδια υπηρεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξαφάνιση της Δημήτρη Καλογιάννη.
Σχετικά με την εξαφάνιση της Δημήτρη Καλογιάννη και την επίθεση που έχει δεχτεί αυτές τις μέρες ο Οργανισμός μας και η Υπηρεσία Silver Alert, με κατηγορίες για misgendering και τρανσφοβία, ενημερώνουμε ότι, η καθυστέρηση προβολής του Κοινωνικού Συναγερμού δεν οφείλεται ούτε σε δυστοκία της υπηρεσίας μας, ούτε σε αμέλεια του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.  
Οποιεσδήποτε υποθέσεις που διατυπώνονται για τις συνθήκες εξαφάνισης, που μάλιστα λέγονται με βεβαιότητα είναι αυθαίρετες και δεν πρέπει να διαδίδονται.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Συναγερμού Silver Alert, για την αναζήτηση ενήλικων ατόμων, έχει την έγκριση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Σε όλες τις μακέτες εξαφάνισης έχουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, βάση του Κανονισμού και των πρωτοκόλλων λειτουργίας, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο κάθε ατομικότητας, βάση των στοιχείων που προκύπτουν από  ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα.
Προτιμήσαμε να ενεργοποιήσουμε την εξαφάνιση της κυρίας Δημήτρη Καλογιάννη με αρσενική κατάληξη, παρά να μην την ενεργοποιήσουμε καθόλου.
Αρχικό μέλημά μας είναι να βρεθεί σώα και σε δεύτερο χρόνο να φροντίσουμε να είναι ασφαλής, μακριά από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας όταν βρεθεί.
Έχουμε πληροφορηθεί από κοντινά της, φιλικά πρόσωπα ότι η ίδια δεν επιθυμεί να την αποκαλούν Δήμητρα.
Η ίδια συστήνεται ως Η Δημήτρης.
Αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό μπορεί κανείς εύκολα να τον ανακαλύψει αν δει τις συνεντεύξεις της ή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Ο λόγος οφείλεται στο ότι το όνομα Δήμητρα χρησιμοποιήθηκε συστηματικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να την χλευάσουν και να γελάσουν εις βάρος της και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να σεβαστούμε την επιλογή της για το πώς την αποκαλούμε.
Θερμή παράκληση προς όλ@ λοιπόν να μην χρησιμοποιείται το όνομα Δήμητρα, αλλά το όνομα Δημήτρης και σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιούνται αρσενικά άρθρα όταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της, αλλά θηλυκά.
Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες !
Κάνουμε έκκληση προς ανθρώπους της Queer κοινότητας, αντί να στηλιτεύουν τον Οργανισμό μας στα social media, να βγουν στους δρόμους και να ψάξουν.
Να βοηθήσουν έμπρακτα !
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρατσισμό που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη, πλην όμως στην υπόθεση αυτή, η επίθεση κατά του Οργανισμού και της Υπηρεσίας Silver Alert οφείλεται πιθανά σε άγνοια των ιδιαίτερων περιστάσεων, δηλαδή της επιλογής της να συστήνεται ως η Δημήτρης.
Τέλος, έκκληση προς όλ@ μας, ΜΗΝ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Εάν νομίζετε ότι είδατε κάπου την Δημήτρη ενημερώστε ΑΜΕΣΩΣ την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα χωρίς χρέωση 116123 ή 1065 και μην γράφεται στο facebook ότι βρέθηκε. Αυτό συνιστά παραπληροφόρηση και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εύρεσής της.  
Βγήκε δημοσίευμα ότι η Δημήτρης βρέθηκε και βρίσκεται στο Δρομοκαϊτειο εκ νέου. Το δημοσίευμα είναι ψευδές!
Παρακαλούμε για να διευκολύνετε το έργο μας μην αναπαράγετε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις!
Όταν η Δημήτρης βρεθεί, η ανακοίνωση θα γίνει επίσημα από την Υπηρεσία Silver Alert.
ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ-Silver Alert
Κοινωνική Υπηρεσία
Καλομοίρα Μπαζέλλι
Κοινωνιολόγος - Εγκληματολόγος
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ