Skip to main content

Ανακοίνωση ΕΡΤ: Δεν αποτελεί επίσημη θέση μας το «Νότια Μακεδονία»

Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες, αναφέρει η ΕΡΤ

Επίσημη ανακοίνωση για την αναφορά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ σε «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» εξέδωσε η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, επισημαίνοντας πως έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο πειθαρχικές διαδικασίες για το περιστατικό.

«Η εν λόγω αναφορά αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επ' ουδενί λόγω δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΡΤ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.

Η ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προασπιστεί το δικαίωμα του πολίτη για έγκριτη και πλουραλιστική ενημέρωση».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που βρέθηκε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων προκειμένου να καλύψει διαμαρτυρία αγροτών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού αποκάλεσε «Βόρεια Μεκαδονία» τη γειτονική χώρα, στη συνέχεια αναφέρθηκε με τον όρο «Νότια Μακεδονία» στην ελληνική πλευρά (δείτε εδώ).