Skip to main content

Ανακοίνωση κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης για όσους έχουν εκκρεμότητες

Θα κινηθεί διαδικασία αυτεπάγγελτης σε περίπτωση εκκρεμοτήτων στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» και «Αγ. Παύλου - Μαλακοπής».

Το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων καλεί τους συγγενείς θανόντων οι οποίοι είναι ενταφιασμένοι στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» και «Αγ. Παύλου - Μαλακοπής», των οποίων η τριετής ταφή ή η παράταση ταφής έληξε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και για τους οποίους δεν έχει κινηθεί διαδικασία παράτασης ταφής ή ανακομιδής οστών, όπως προσέλθουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στα Κοιμητήρια προκειμένου να δηλώσουν τη βούληση τους ως προς τον προγραμματισμό εκταφής ή την παράταση ταφής των οικείων τους, κατά τη διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας.

Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας και εφ’ όσον δεν έχει ζητηθεί εκ μέρους των συγγενών η παράταση ταφής ή η ανακομιδή των οστών των θανόντων, θα κινηθεί διαδικασία αυτεπάγγελτης εκταφής, σε εφαρμογή του Άρθρου 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων (σχετ. η υπ’ αριθμ. 1844/2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης).