Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MOUZENIDIS ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ELLINAIR

Οι επιβάτες της πτήσης αναχώρησαν στις 20:10 με άλλο αεροσκάφος της Ellinair για η Μόσχα. Τι λέει ο Όμιλος Μουζενίδη για το περιστατικό.

Στις 20:10, με διαφορετικό αεροσκάφος, αναχώρησαν τελικά για τη Μόσχα οι επιβάτες της πτήσης EL 904 της Ellinair, μετά το θρίλερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον αέρα της Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ).

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Μουζενίδη, στον οποίο ανήκει η αεροπορική εταιρεία, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο συμβάν προήλθε από τεχνική βλάβη, η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το θέμα της αναγκαστικής προσγείωσης αεροσκάφους της εταιρείας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτουμε τα πραγματικά περιστατικά του συμβάντος.

Σήμερα στις 05 Αυγούστου 2016 και ώρα 14:20 (τοπική), το αεροσκάφος Β737-300 της πτήσης EL 904 της Ellinair, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Λίγο μετά την απογείωση ο κυβερνήτης διαπίστωσε πρόβλημα στην αναδίπλωση του εμπρόσθιου τροχού. Σε συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου, αποφάσισε να κάνει γύρους στην περιοχή, μέχρις ότου καταναλωθεί μεγάλο μέρος των καυσίμων.

Το αεροσκάφος έκανε διέλευση ορατή από τον πύργο ελέγχου της Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως και οι τρεις τροχοί του ήταν σε θέση προσγείωσης.

Έπειτα από αυτό, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με ασφάλεια στις 16:02, ύστερα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά πτήσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν  147 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα. Μετά την προσγείωση, στους επιβάτες προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γεύμα και στις 20:10 αναχώρησαν με άλλο αεροσκάφος της Ellinair για τον προορισμό τους.

Πρέπει να επισημανθεί ότι, το συγκεκριμένο συμβάν προήλθε από τεχνική βλάβη, η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

H Ellinair, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους επιβάτες της πτήσης για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και επαναλαμβάνει τη δέσμευση και προσήλωση της στην τήρηση όλων των διεθνών κανονισμών ασφαλείας για τις πτήσεις της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ