Skip to main content

Aνακοίνωση του ΑΟΘ για τον θανατηφόρο τραυματισμό θεατή στο Ράλι ΔΕΘ

Τι αναφέρει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του για το δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί σε διαδρομή του 49ου Ράλι ΔΕΘ.

Ανακοίνωση για το θανατηφόρο τραυματισμό θεατή από αγωνιστικό όχημα που σημειώθηκε το πρωί σε ειδική διαδρομή του 49ου Ράλι ΔΕΘ (δείτε εδώ) εξέδωσε ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ).

Όπως αναφέρει, ο άτυχος θεατής βρισκόταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και υπήρξαν έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 10:30 πμ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην ειδική διαδρομή 3 "Παλαιόκαστρο", κατά την διεξαγωγή του 49ου Rally ΔΕΘ, μετά από έξοδο του πληρώματος Φιλιππίδης - Μαχαίρας με Mitshubishi Lancer Evo IX και αριθμό συμμετοχής 1, επήλθε το αναπάντεχο γεγονός του θανατηφόρου τραυματισμού θεατή, ο οποίος ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, της άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπών μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθη δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο.

Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους του εκλειπόντος κι εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος αθλητή.