Skip to main content

Ανακοινώσεις Αλέξη Τσίπρα απόψε για το νέο πακέτο παροχών

Συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Ζάππειο στις 19:00 - Τι μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο πακέτο παροχών που θα ανακοινώσει

Το πακέτο των προεκλογικών ελαφρύνσεων αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα στις 19:00 μαζί με το οικονομικό επιτελείο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει. Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το νέο πακέτο παροχών, μεταξύ άλλων, αναμένεται να περιλαμβάνει και τα εξής μέτρα:

- Μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 22%.
- Μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον κανονικό (24%) στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%).
- Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% σε επίπεδο χαμηλότερο από το 20% που ήδη έχει ψηφιστεί για να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.
- Μειώσεις στους ΕΦΚ της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.
- Νέες διορθωτικές κινήσεις για περαιτέρω μειώσεις επιβαρύνσεων στον ΕΝΦΙΑ, με στόχο τη συνολική μείωση του φόρου κατά 30%.
- Επαναφορά της έκπτωσης 1,5% ή 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και κάθε άλλου ποσού τακτικού ή έκτακτου φόρου.