Skip to main content

Ο Πλεύρης ανακοινώνει τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού θα παρουσιάσει στις 11 σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11:00 θα κάνει ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας για τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η άρση των μέτρων θα γίνει από την 1η Μαϊου και σταδιακά, ενώ σχετική αξιολόγηση και επανεξέταση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αναμένεται να καταργηθεί η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε καταστήματα και εστίαση από την 1η Μαϊου, ενώ το μέτρο που δεν φαίνεται να φεύγει είναι αυτό της μάσκας.

Το περίγραμμα των όσων θα ανακοινωθούν σήμερα σχετικά με την άρση των μέτρων έδωσε χθες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης πριν δύο ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα.

Ωστόσο, μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της μάσκας επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», υπογράμμισε.

Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, σε γενικές γραμμές το Πάσχα θα ισχύει ό,τι περίπου και τώρα, δεν αναμένεται να γίνει κάποια αλλαγή στα μέτρα μέχρι τότε. Αναμένεται να υπάρχουν βέβαια συστάσεις, αλλά ειδικά για τους εμβολιασμένους υπάρχει έτσι και αλλιώς ελευθερία κινήσεων, ενώ δεν αναμένεται να μπουν όρια σε νυχτερινά κέντρα.