Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απηύθυνε πρόσκληση προς παροχή συγκατάθεσης, σημειώνοντας πως είναι η αφετηρία της οικονομικής αναδιάρθρωσης.

Την έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης (consent solicitation) προς τους κατόχους ομολόγων Swissbond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσού 150.000.000 CHF 3.25 per cent ("Swissbonds"), τίτλων λήξεως 2021 εκδοθέντων από την Εταιρεία FF Group Finance Luxembourg II SA (“Swissbonds”) και της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Eurobond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσoύ € 249.500.000 1,75 per cent, Εγγυημένων Ανταλλάξιμων Τίτλων που λήγουν το 2019 (Guaranteed Exchangeable Notes due 2019) εκδόσεως της Εταιρείας FF Group Finance Luxembourg Luxembourg SA ("Eurobonds"), ανακοίνωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie.

Όπως επισημαίνεται, η παρούσα πρόσκληση προς παροχή συγκατάθεσης συνιστά την αφετηρία της οικονομικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών καθώς και των κατόχων τίτλων Schuldschein.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με τους συμβούλους της Weil Gotshal & Manges (London) LLP, Sofos & Partners (Athens), Whitetip Investments AEPEY, ανέπτυξε μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης και το αντίστοιχο φύλλο αναδιάρθρωσης και κατέληξε σε συμφωνία κατ' αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, έτσι ώστε, «υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης Συνεδρίασης Ομολογιούχων, η Εταιρεία θα έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των βασικών εγγράφων και να επικυρωθεί το Σχέδιο Εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο Δικαστήριο των Αθηνών».

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο, ζητεί την αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση του αιτήματος είναι το πρώτο βήμα από σειρά πρωτοβουλιών που έχει ανακοινώσει η Επιτροπή ότι θα αναλάβει σχετικά με τη διοίκηση της εταιρείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ