Skip to main content

Ανάκληση απολύσεων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον ζητεί το ΕΚΘ

Το κλείσιμο της Sprider Stores στέλνει στην ανεργία 800 εργαζόμενους, τονίζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Την καταδίκη του στην ενέργεια της εργοδοσίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία προχώρησε στην κατάργηση του τμήματος διακίνησης του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και της απόλυσης των 33 εργαζομένων εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Το ΕΚΘ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν με βασικό αίτημα την ανάκληση αυτών των απολύσεων.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ σημειώνει πως «η εταιρεία παρά τα τεράστια κέρδη που παρουσιάζει σε περίοδο οικονομικής κρίσης επιλέγει στο βωμό του μεγαλύτερου κέρδους να θυσιάσει αυτή τη φορά τους 33 εργαζόμενους και να αναθέσει την μεταφορά των προϊόντων της σε εξωτερικούς συνεργάτες».

«Η επιχείρηση της Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο της παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της χώρα μας. Ζητάμε από την εργοδοσία να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των 33 απολύσεων και να σταματήσει τις αντεργατικές τακτικές με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων που έχει επιλέξει, με μοναδικό στόχο το μεγαλύτερο κέρδος» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Το κλείσιμο της Sprider Stores στέλνει στην ανεργία 800 εργαζόμενους»

Η χθεσινή απόφαση που έλαβε η διοίκηση της εταιρείας Sprider Stores για αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της, βγάζει στο δρόμο τους 800 εργαζόμενους, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι τους τελευταίους 2 μήνες και σήμερα αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τις οποίες οφείλει να καταβάλει η εταιρεία, τονίζει το ΕΚΘ.

Όπως σημειώνει, η διοίκηση της Sprider Stores έστειλε φαξ στα καταστήματα της ανακοινώνοντας το κλείσιμο τους και παράλληλα έβγαζε έξω από αυτά τους εργαζόμενους και τους πελάτες της, χωρίς να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Αργά χθες το βράδυ εργαζόμενοι των καταστημάτων παρουσία και του προέδρου του ΕΚΘ βρέθηκαν σε κατάστημα της εταιρείας στο Ωραιόκαστρο.

«Το λουκέτο στην Sprider Stores έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες καταστήματα που κλείνουν καθημερινά, φέρνοντας στην επιφάνεια την αναγκαιότητα της προστασίας των εργαζομένων που από τη μία μέρα στην άλλη χάνουν την δουλειά τους αλλά και τα δικαιώματα τους», σημειώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.