Skip to main content

Ανάκληση αυτοκινήτων από την Peugeot

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων Peugeot 107 και Citroen C1 εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε με τη σειρά της την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων Peugeot 107 και Citroen C1, τα οποία παρήχθησαν σε ένα εργοστάσιο κοινό με την Toyota, την ιαπωνική εταιρία που ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού.

«Η PSA θα πραγματοποιήσει προληπτικά μία εκστρατεία ανάκλησης των οχημάτων αυτών, στις εκδόσεις που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα στο πεντάλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος το γαλλικού ομίλου.

Η ανάκληση αφορά τα Peugeot 107 και Citroen C1 που παρήχθησαν ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2005 και τον Αύγουστο του 2009 στο εργοστάσιο του Κολίν, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, δηλαδή το «10% του στόλου των κινούμενων C1 και 107, ήτοι τουλάχιστον 100.000 αυτοκίνητα» στην Ευρώπη.

Περίπου 220.000 Peugeot και Citroen βγαίνουν κάθε χρόνο από το εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2005, αλλά η ανάκληση «αφορά μόνο ένα μέρος της παραγωγής», εξήγησε.

Οι δύο ασπίδες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναρμολογούνται στις γραμμές συναρμολόγησης της Toyota, η οποία παράγει στο Κολίν το μικρό Aygo. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα οκτώ τα οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να ανακαλέσει στην Ευρώπη για ένα ελάττωμα στο πεντάλ του γκαζιού.

Σχεδόν το σύνολο των εξαρτημάτων των τριών μοντέλων ειναι τα ίδια, κάτι που εξηγεί γιατί η PSA είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει επίσης τα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα «εξετάσει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την Toyota τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία» ανάκλησης.