Skip to main content

Ανακτά μερίδια αγοράς η ΕΛΒΙΖ

Σε ανακατάληψη μεριδίων αγοράς, που είχε απολέσει κατά το διάστημα της επανακατασκευής του εργοστασίου της στο Πλατύ Ημαθίας, το οποίο υπέστη καταστροφή συνεπεία πυρκαγιάς, προχωρά σταδιακά η Ελληνική
Σε ανακατάληψη μεριδίων αγοράς, που είχε απολέσει κατά το διάστημα της επανακατασκευής του εργοστασίου της στο Πλατύ Ημαθίας, το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή συνεπεία πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χώρο, προχωρά σταδιακά η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική του ομίλου της ΑΤΕ εκτιμάται ότι στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους «έτρεξε» με αύξηση πωλήσεων της τάξης του περίπου 20% - 25%, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της σχεδόν 100 νέους κωδικούς. Οι επιδόσεις αυτές κρίνονται θετικές, δεδομένου ότι η επιχείρηση ήταν εκτός αγοράς για περίπου 1,5 έτη, όσο, δηλαδή, ήταν και η περίοδος αποκατάστασης από τις μεγάλες ζημίες που είχε προκαλέσει η πυρκαγιά. Το κόστος επαναλειτουργίας της μονάδας, κατά τις ίδιες πηγές, διαμορφώθηκε γύρω από τη ζώνη των 2 εκ. ευρώ, τα οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, προήλθαν από αποζημίωση ασφαλιστικής εταιρείας δεδομένου ότι το εργοστάσιο ήταν ασφαλισμένο.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν εξαντλείται η δυναμικότητα της μονάδας –αν και αυξάνεται η εκμετάλλευσή της, σταδιακά- η οποία παράγει τροφές για αιγοπρόβατα, αγελάδες, σκύλους και κοτόπουλα. Η επιχείρηση έχει στην κατοχή της ένα ακόμη εργοστάσιο στο νομό Ξάνθης, το οποίο, κατά τις ίδιες πηγές, προσπαθεί να αναπτυχθεί, αλλά η αγορά δεν βοηθά λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.