Skip to main content

Ανακύκλωση οχημάτων από την εταιρία Π. και Γ. Σεμερτζίδης Ο.Ε

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οριστική διαγραφή ενός οχήματος μπορεί να γίνει πλέον μόνο σε συμβεβλημένα με την ΕΔΟΕ κέντρα συλλογής.
Η οικογένεια Σεμερτζίδη δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1970.
Το 2003 ιδρύθηκε η εταιρεία Π & Γ Σεμερτζίδης Ο.Ε., με σκοπό την εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του Εθνικού και Ευρωπαϊκού στόχου της ανακύκλωσης.

 Η εταιρία διαθέτει Πιστοποιημένο Δίκτυο παραλαβής ΟΤΚΖ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του άρθρου 10ΚΥΑ 69728/824/1996, εγκεκριμένη και πιστοποιημένη μονάδα μηχανικής απορρύπανσης των οχημάτων (αφαίρεση και ξεχωριστή συλλογή των στοιχείων του αυτοκινήτου) καθώς επίσης και μονάδα  ανάκτησης και επαναπροώθησης στην αγορά ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, ενώ τα μη αξιοποιήσιμα τμήματα (σκραπ) προωθούνται ως  α΄ ύλη  σε χυτήρια.

Όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Σεμερτζίδης, σύμφωνα με την ισχύουσα  νομοθεσία η οριστική διαγραφή ενός οχήματος μπορεί να γίνει πλέον μόνο σε συμβεβλημένα με την ΕΔΟΕ κέντρα συλλογής. Η μεταφορά  και η διεκπεραίωση διαγραφής του αυτοκινήτου γίνεται από την εταιρία ΔΩΡΕΑΝ (εφόσον το όχημα έχει τα κατασκευαστικά του στοιχεία), εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Άδεια κυκλοφορίας, Πινακίδες, Αντίγραφο Ταυτότητας και Βιβλίο Μεταβολών για Φ.Ι.Χ).

Επισημαίνει δε, ότι η απόσυρση μέχρι τώρα εξελίχθηκε ομαλά και στην εταιρία μέσα σε διάστημα δυο ημερών συγκεντρώθηκαν  πάνω από 150 αυτοκίνητα.

Χριστίνα Καραμανίδου