Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για την επίθεση στα ΕΛΤΑ του ΑΠΘ

Η ομάδα «Αναρχικοί/ές» με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι επιτέθηκαν στα ΕΛΤΑ έμπρακτα αλληλέγγυοι με τον αναρχικό απεργό πείνας Σπ. Χριστοδούλου.

Η ομάδα «Αναρχικοί/ές» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα ανιεξουσιαστικού χώρου, «επιτεθήκαμε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ εντός του ΑΠΘ σπάζοντας το, έμπρακτα αλληλέγγυοι με τον αναρχικό απεργό πείνας από 14/01 Σπ. Χριστοδούλου».

«Σκηνοθετείται ένα αισχρό παιχνίδι και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του απεργού εμπαίζοντάς τον, καθώς ο ίδιος έχει παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη αίτηση τονίζοντας την αναρμοδιότητά για την υπόθεσή του.

Η αλληλεγγύη από πλευράς μας είναι δεδομένη σε όποιον αντιστέκεται και διατηρεί μια αξιοπρεπή στάση τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών. Αγωνιστές που υιοθετούν έναν αντιεραρχικό και ριζοσπαστικό τρόπο ζωής, αρνούνται πεισματικά τη μισθωτή σκλαβιά και αποτάσσουν στην πράξη τον θεσμό της εργασίας και αμφισβητούν κάθε μορφή εξουσίας, τους αισθανόμαστε δίπλα μας. Από την ίδια πλευρά του οδοφράγματος, ζώντας μια ζωή ελεύθεροι , απέναντι σε όσα κάγκελα και κλουβιά προσπαθούν να μας περιορίζουν.

Όσο κυλούν οι μέρες, το μίσος μεγαλώνει. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του συντρόφου».

φωτογραφεία αρχείου