Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία της προξένου της Ινδίας

Ομάδα αντιεξουσιαστών είχε πάει στο διαμέρισμα της προξένου πέταξε μπογιές και τρικάκια-Τι αναφέρει η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η οργάνωση αναρχικές-αναρχικοί ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της επίτιμης προξένου της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ινδία έρχεται να κατοχυρώσει την διακρατική ανάπτυξη και επενδυτική πολιτική σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι αμυντικές δαπάνες και η εξοπλιστική αναβάθμιση, ο ενεργειακός ιμπεριαλισμός μέσω της εξορυκτικής δραστηριότητας (χημικά-πετροχημικά, μέταλλα) και η αγροτική βιομηχανία. Το ελληνικό κράτος ως αιχμή του δόρατος της ΕΕ, στην ουσία παρέχει γεωγραφικά τις βάσεις στο σταυροδρόμι των 3ων ηπείρων, για την ινδική επενδυτική πολιτική. Μια σχέση αλληλεξάρτησης με κέρδη για τις οικονομικές ελίτ των 2 κρατών και περαιτέρω υποβάθμιση για τις τοπικές κοινωνίες στην ελληνική αλλά και την ινδική επικράτεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.