Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε να είναι σίγουροι πως θα ξεκινήσει αυτόματα και ο εφιάλτης τους!», λέει η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για τις επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών σε τρεις διαφορετικές περιοχές στη Θεσσαλονίκη κατά τις τελευταίες ημέρες ανάλαβε η ομάδα αντιεξουσιαστών «Προλεταριακή Οργή», σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρόκειται για υποκαταστήματα στην περιοχή του Φαλήρου, στη Νεάπολη και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που πρόσκεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε να είναι σίγουροι πως θα ξεκινήσει αυτόματα και ο εφιάλτης τους!».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την απροκάλυπτη επίθεση προς το ανταγωνιστικό κίνημα τόσο εκτός όσο και εντός των φυλακών. Η εκδικητική μανία της ακροδεξιάς-νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης έφτασε στο σημείο να μην εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ψηφιστεί νόμος που δεν επιτρέπει την διαμονή κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές όταν αυτοί έχουν τελέσει αδίκημα τρομοκρατίας. Η σχετική νομοθεσία συνοδεύεται με μια σημαντική επισήμανση που λέει πως ο κρατούμενος πρέπει να επαναμεταχθεί στο κέντρο κράτησης από το οποίο είχε αρχικά γίνει η μεταγωγή του. Από την παραπάνω περιγραφή δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να δει κάποιος τον ποιον φωτογραφίζει ο παραπάνω νόμος. Στο στόχαστρο φυσικά της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η ΝΔ έφτιαξε ένα νόμο φωτογραφίζοντας το πρόσωπο του Δημήτρη. Αυτό που παρέλειψε όμως είναι να δει πως δεν στέκει νομικά . Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν καταδικάστηκε ποτέ για εγκλήματα τρομοκρατίας καθώς στις δίκες της 17Ν δεν είχε ψηφιστεί ακόμη ο 187Α.Ακόμη και αν πούμε πως σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν ο νόμος έχει νομικές βάσεις αυτό που επίσης προκαλεί ερωτηματικά είναι γιατί δεν έχει εφαρμοστεί όπως έχει διατυπωθεί. Μετά από απόφαση της Σοφίας Νικολάου αντί ο Δ.Κουφοντίνας να βρίσκεται στο Κορυδαλλό ,ο επαναστάτης βρίσκεται στο κλειστό κέντρο κράτησης του Δομοκού.

Με ψηλά την αριστερή γροθιά ,γεμάτος αξιοπρέπεια ο Δ.Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 8/1 απαιτώντας να ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημα του και να επιστρέψει στο Κορυδαλλό. Ήδη από τις πρώτες μέρες απεργίας του φρόντισαν να τον βάλουν στην απομόνωση παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά τα ίδια τα αστικά δικαιώματα που οι ίδιοι επικαλούνται. Στο χώρο δεν υπάρχει κανένα κουμπί ειδοποίησης και για να δοθεί σήμα θα πρέπει ο αρμόδιος φύλακας να παρακολουθεί την κάμερα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καθώς ένα λιποθυμικό σοκ ή μια ανακοπή μπορεί να αποφανθεί μοιραία για την υγεία του.

Για ακόμη μια φορά αυτοί που ουσιαστικά βάζουν πλάτη είτε με το να κουκουλώνουν το ζήτημα είτε να κάνουν ευθεία επίθεση προς τις ιδεολογικές καταβολές του Δημήτρη είναι τα καθεστωτικά μίντια. Μπορεί σε αυτή την συγκυρία να μιλάμε για την ολοκληρωτική φτωχοποίηση των πληβειακών στρωμάτων αλλά αυτό που ιεραρχεί ψηλά το κράτος εδώ και καιρό είναι η πελατειακή σχέση με τους καναλάρχες-καρχαρίες. Μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να ρίχνει το κατάλληλο επικοινωνιακό πάπλωμα προκειμένου να ικανοποιεί τα πολιτικά της παιχνίδια. Μπορεί οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων καναλιών να είναι υπεύθυνοι για την καταλήστευση της εργατικής τάξης με ποικίλους τρόπους αλλά αυτοί φροντίζουν να αναδεικνύουν σαν στυγερό εγκληματία έναν άνθρωπο που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει με απαράμιλλή αυτοθυσία για την ταξική χειραφέτηση .

Σε αυτή την κοινωνία όπως είναι γνωστό υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αγωνίζεται ,που ονειρεύεται ,που συνεχίζει να στέκεται όρθιο με κάθε κόστος απέναντι στους κανίβαλους αυτού του κόσμου. Από τις πρώτα κιόλας στιγμές ο κόσμος της αλληλεγγύης στάθηκε στο πλευρό του Δ.Κουφοντίνα. Τόσο εκτός όσο και εντός των τειχών το μήνυμα που στάλθηκε είναι πως κανένας αγωνιστής δεν θα είναι μόνος απέναντι στα σαγόνια του κράτους . Στεκούμενοι έμπρακτα στο πλευρό του συντρόφου βρίσκονται επίσης ο Ν.Μαζιώτης, ο Γ.Δημητράκης, ο Β.Σταθόπουλος, ο Π.Γεωργιάδης κάνοντας επίσης απεργία πείνας σαν ένδειξη αλληλεγγύης.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει πλήρως να εκμεταλλευτεί το Covid-19 ως επικοινωνιακή ασπίδα. Εντελώς αιφνίδια 26/1 ανακοινώθηκε η απαγόρευση των συναθροίσεων διευκρινίζοντας βέβαια πως δεν απευθύνεται για τις συναθροίσεις εντός των πολυκαταστημάτων. Είναι προφανές πως στόχος είναι ο περιορισμός και η φίμωση του κινήματος. Μιλάμε για την ποινικοποίηση για κάθε απόπειρα πολιτικής δράσης.Σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις πιο σημαντικές απεργίες, την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να περάσει η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προβλέπει πανεπιστημιακή αστυνομία ,την ίδια στιγμή που ψηφίστηκαν τα περίφημα Rafale 2,3 εκ ευρώ αλλά και η επέκταση στρατιωτικής στράτευσης σε 12 μήνες η κρατική καταστολή προσπαθεί να φιλτράρει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης.Σκοπός φυσικά είναι γλυτώσει και ταυτόχρονα αποτρέψει οποιοδήποτε ένταση στο εσωτερικό της.

Εμείς σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης δράσαμε και επιτεθήκαμε σπάζοντας 1)Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στην περιοχή του Φαλήρου 2)Τράπεζα Πειραιώς στη Νεάπολη 3)Τράπεζα Πειραιώς στη Βασιλής Όλγας.

Να είναι βέβαιοι πως δεν θα κάνουμε πίσω. Για εμάς ο πόλεμος έχει ξεκινήσει. Θα βρεθούμε απέναντι στο κράτος με κάθε κόστος. Καλούμε το κόσμο της βάσης να οργανωθεί σε πρωτοβάθμια σωματεία ,να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κοινωνικό σχηματισμό ,να βρεθεί δίπλα μας στο δρόμο σπάζοντας την τρομοκρατία. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε να είναι σίγουροι πως θα ξεκινήσει αυτόματα και ο εφιάλτης τους!

Νίκη στην δίκαιη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Δύναμη και αλληλεγγύη στους Ν.Μαζιώτη, Γ.Δημητράκη, Β.Σταθόπουλο και Π.Γεωργιάδη

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Ερολ

ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Προλεταριακή Οργή»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ