Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:16 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα της σκληρής καραντίνας, της πρώτης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Μέτρα σκληρής καραντίνας λαμβάνονται στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Κοζάνη καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή του δήμου Βοΐου.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στην Καστοριά, καθώς 16 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην πόλη εκ των οποίων τα έξι του συστήματος υγείας

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής:

  •     Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βόιου της Π.Ε. Κοζάνης.
  •     Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ' οίκον των κατοίκων των ως άνω χωριών και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.
  •     Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βόϊου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω χωριών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  •     Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  •     Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των ως άνω χωριών.
  •     Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) για την ενίσχυση του πλησιέστερου, στις ως άνω πληττόμενες περιοχές, Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, με έναν (1) στρατιωτικό ιατρό και έναν (1) νοσηλευτή.
  •     Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όπως ως άνω εξειδικεύτηκε, ισχύει από σήμερα Δευτέρα στις 17:00 μ.μ. και για δύο (2) εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση της.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ