Skip to main content

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και με την 83η ΔΕΘ

Στην έκδοση του Β' μέρους της σειράς των ΕΛΤΑ τιμώνται η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και η 83η ΔΕΘ

Σημαντικές επετείους και γεγονότα τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την έκδοση του Β’ μέρους της ομώνυμης Αναμνηστικής Σειράς που κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2018: 50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, του πνευματικού κέντρου πανορθόδοξης ανανέωσης, οικουμενικής κατανόησης, κοινωνικής συνοχής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Μεγαλονήσου. Με το έργο της η ΟΑΚ συνέβαλε στην καλλιέργεια του πνεύματος του διαλόγου στη συνύπαρξη των ανθρώπων με διαφορετικές ομολογίες και πεποιθήσεις και κυρίως στην κατανόηση της επιστήμης μέσα από την πίστη και τον πολιτισμό.

Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, μια σπουδαία υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκεται αδιάκοπα στην υπηρεσία του πολίτη, ρισκάροντας για τη ζωή και την ασφάλειά μας σε δύσκολες συνθήκες, γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας της. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ επεμβαίνουν με θάρρος και αυτοθυσία οπουδήποτε και αν χρειαστεί, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων καταστροφές από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, θεομηνίες, και περιβαλλοντικά ατυχήματα.

Από τη σειρά γραμματοσήμων δεν θα μπορούσε να λείπει η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τιμώμενη Χώρα στη φετινή διοργάνωση είναι οι ΗΠΑ, με τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τις νέες τεχνολογίες να βρίσκονται στο επίκεντρο των παρουσιάσεων.



ΚΛΑΣΕΙΣ     ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ    ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,72 €    30 χρόνια Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών    750.000
0,80 €    83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης    1.000.000
1,00€    50 χρόνια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης      1.000.000
        

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  : 30X42mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ - ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ    : Θεανώ Βενιέρη(Γραμματόσημα 0,72€ & 1,00 €)
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ    : Δημιουργικό   Γραφείο ΔΕΘ (Γραμματόσημο 0,80 €)    
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ       : Πολυχρωμία ( οffset )  
ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις  05 Σεπτεμβρίου 2018 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 04 Σεπτεμβρίου 2019,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.
Κυκλοφορούν επίσης:
1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (5.000τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 3,80€.


2.  ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ (2.000 τεμ. αριθμημένα)
Διατίθενται προς 8,00 €.



Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 04 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.