Skip to main content

Ανανεωμένο επανέρχεται φέτος το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα

Το Πάρκο των Ευχών που λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες προκειμένου να είναι σύντομα όλα έτοιμα για το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα που θα ανοίξει για δεύτερη χρονιά φέτος τις πόρτες του για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Έξι θεματικά χριστουγεννιάτικα περίπτερα και ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και συναυλιών θα περιμένει τους επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου πάρκου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής.

Στα 64 στρέμματα του κατάφυτου πάρκου, που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων λούνα πάρκ, παγοδρόμιο και stage ενώ μετά από αιτήματα των κατοίκων της Λάρισας θα τοποθετηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο περίπου 24 μέτρων στη μέση του παγοδρομίου καθώς και μία φάντη.

Στο σπίτι του Άη Βασίλη και το σπίτι των ξωτικών, έχουν προστεθεί τέσσερα περίπτερα τα οποία θα στεγάζουν έναν χώρο για face painting, το ταχυδρομείο, το παγωμένο βασίλειο, και το σπίτι των μαθητευόμενων μάγων.

Το πρόγραμμα που θα ξεκινάει στις 10.00 και θα τελειώνει στις 20.00 θα περιλαμβάνει δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, όπως εργαστήρι καραγκιόζη, θεατρικά παιχνίδια και συναυλίες.

Σύμφωνα με τον κ. Νταή, η προσέλευση του κόσμου πέρσι ήταν εντυπωσιακή καθώς το πάρκο των ευχών επισκέφθηκαν περίπου 700.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία ενώ κάποιοι από πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη. Το πάρκο όμως προτίμησαν για την εξόρμησή τους και αρκετά σχολεία. Πέρσι, το πάρκο επισκέφθηκαν περίπου 13.000 μαθητές ενώ οι διοργανωτές αναμένουν φέτος περίπου τους διπλάσιους.

Μάλιστα φέτος, γνωστό τουριστικό γραφείο της πόλης έχει εντάξει στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς του το πάρκο.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, μεγάλο πλεονέκτημα του Πάρκου των Ευχών είναι πως συνδυάζεται η ψυχαγωγία με τη φυσική ομορφιά του Πάρκου.