Skip to main content

Ανανεώνεται και επεκτείνεται ο φωτισμός στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου

Ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου «τρέχει» με ταχείς ρυθμούς κι ένα μακρόπνοο σύγχρονο έργο ενεργειακής υποδομής και αστικού φωτισμού

Το διαχρονικό αίτημα των δημοτών για άμεση αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, επέκταση του δημοτικού οδοφωτισμού κυρίως σε περιοχές άνωθεν της περιφερειακής οδού και συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου, έθεσε σε άμεση προτεραιότητα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η νέα δημοτική αρχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «υλοποιεί την δέσμευση της και επιλύει προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη οδοφωτισμού. Παράλληλα «τρέχει» με ταχείς ρυθμούς κι ένα μακρόπνοο σύγχρονο έργο ενεργειακής υποδομής και αστικού φωτισμού».

«Ο μέχρι σήμερα ελλιπής έως και ανύπαρκτος φωτισμός σε πολλά σημεία του Δήμου μας ήταν ένα ακόμη φλέγον τοπικό κοινωνικό πρόβλημα. Κι επειδή η έλλειψη φωτισμού συνδέεται και με μια σειρά άλλων παραμέτρων ζωτικής σημασίας, όπως είναι η ορατότητα στην οδήγηση, η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών και η εγκληματικότητα, το θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα. Στοχεύσαμε εξ αρχής στην εμπέδωση και την αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των δημοτών μας, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους αλλά και βασικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Και μετά από πολλή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε να φωτίσουμε όλες τις γειτονιές του δήμου μας. Αποτέλεσμα μέσα σε 8 μήνες, 2500 νέοι λαμπτήρες, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός είναι σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, «φώτισαν» όλες τις γειτονιές του Δήμου μας. Πολύ σύντομα ΔΕΝ θα υπάρξει καμία σκοτεινή ή ακόμη και ημιφωτισμένη γειτονιά», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τονίζοντας ότι μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών πιέζουν τους αρμόδιους φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης οδικού ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές όπου ήδη έχει προγραμματιστεί και εγκριθεί η σύνδεση τους.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νέστορας Λαφαζανίδης δήλωσε πως «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι των συνδημοτών μας και με όραμα μας τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου μοντέλου αστικού φωτισμού και ενεργειακής αναβάθμισης- που μας αξίζει- λύνουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

«Η κατάσταση ήταν τραγική και έξω – ολόκληρες γειτονιές και πάρκα αφημένα στο σκοτάδι - αλλά και μέσα - σοβαρά προβλήματα, καθυστερήσεις και ελλείψεις ακόμη και στην προμήθεια λαμπτήρων. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Από τότε που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου και παρά τις καθυστερήσεις των προμηθειών έχουμε «φωτίσει» όλες τις «σκοτεινές» περιοχές και τώρα πλέον επεμβαίνουμε μόνο για συντηρήσεις και αντικαταστάσεις. Παράλληλα ολοκληρώσαμε και την ηλεκτροφόρα σύνδεση των στύλων που τοποθέτησε η ΔΕΗ στην προέκταση της οδού Νυμφαίου και στην οδό Κωσταντινουπολεως άνωθεν περιφερειακού. Σειρά έχει τώρα η οδός Ελευθερίας από την κάτω πλευρά του περιφερειακού. Ταυτόχρονα «τρέχουμε» και τις γραφειοκρατικές ενέργειες για νέες συνδέσεις σε σημεία του Δήμου τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν καθόλου φωτισμό. Στόχος μας να γίνουμε από τους φωτεινότερους δήμους. Το μόνο που ζητάμε από τους συνδημότες μας είναι λίγη υπομονή. Μια νέα «φωτεινή» πραγματικότητα έρχεται. Είναι θέμα χρόνου», σημείωσε.