Skip to main content

Ανανεώνονται 629 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου

Ανανεώνονται έως τέλος Απριλίου 629 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου - Προς ανανέωση συμβάσεις και την ΥΠ.Υ.Τ.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, με θέμα την ανανέωση 629 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Οι ως άνω συμβάσεις ανανεώθηκαν έως 30 Απριλίου 2021.

Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας του υπουργείου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας, ενώ αντίστοιχη πρωτοβουλία αναμένεται να ληφθεί και για τους συμβασιούχους εργαζομένους της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠ.Υ.Τ.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης, σε σχετικό ερώτημα για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 17 εργαζομένων, είπε: «Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργεια μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».